UX-Design

Brief

De danske folkebiblioteker oplever et markant fald i udlån over hele landet. Randers Bibliotek havde fået støtte til projektet "1000 hits! Hjææælp", som gik ud på at analysere og idéudvikle på folkebibliotekernes brug af inspirationselementer og brugervenlighed generelt.

Afsender og målgruppe

Afsenderen på projektet var Randers Bibliotek og Danskernes Digitale Bibliotek (DDB). Målgruppen var alle Folkebiblioteker, der kan vælge at implementere projektets forslag. I sidste ende er alle danskere målgruppe, da Folkebibliotekerne er til for dem.

Proces

Jeg startede med at researche på det eksisterende site for at afdække styrker og svagheder. Det sammenlignede jeg med sammenlignelige aktørers måde at inspirere deres kunder/brugere. Herefter idéudviklede jeg potentielle elementer og sammensatte en rapport.

Løsning

Løsningen blev en rapport, der indeholdt en analytisk såvel som mere konceptuel del. En række af rapportens idéer er herefter blevet implementeret på Randers Biblioteks hjemmeside, der har oplevet en stigning på 20% i digitale udlån.

Kontakt

Adresse

Valdemarsgade 67
Vesterbro, Kbh.